• Karina, medic veterinar, te sfătuiește să îți plimbi câinele dimineața devreme, sau seara târziu
  • Cei mai afectați de căldură sunt câinii cu botul scurt, precum bulldogul englez
  • Medicul spune că tunderea câinilor este contraindicată
  • Medic verinar: blana protejează corpul animalelor de companie de arsuri solare

Urmează zile caniculare, mai ales în vestul țării. La Timișoara sunt așteptate temperaturi de până la 39 de grade Celsius.

Să știi că nu doar pe tine te afectează căldură, ci și pe prietenul tău patruped.

Monica are doi câini: un amstaff și un pitbull. Evită să îi plimbe în mijlocul zilei și este atentă și la alimentație în zilele toride. Ca să îi ajute să facă mișcare Și în același timp să îi ferească de căldură, Monica își duce câinii la plimbare, la marginea unei păduri.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„Dacă suntem obligați să ieșim în timpul zilei, atunci ieșim și mergem pe iarbă, sau pe pământ, încât ei să nu aibă contact cu asfaltul încălzit. Iar alimentația, e recomandat să fie mai săracă în proteine, pentru că nu mai au același consum energetic și atunci e recomandat să aibă mai puține proteine”, spune Monica.

Aceleași reguli trebuie aplicate și în cazul pisicilor. Dar, în situații extreme, există soluții: crema de protecție solară. Însă, dincolo de arsuri, rasele cu bot scurt, dezvoltă și alte probleme.

„Au nasul, palatul moale, palatul dur, foarte scurte. Capacitatea corpului de a se răcori, este diminuată în acest sens, pentru că ei se răcoresc prin hiperventilație. Avem căței care vin la cabinet cu heatstroke, îi spunem noi. Adică, efectiv, fac atac de la căldură. Ajung cu temperaturi de 42 de grade, nu pot să respire, intră într-o criză epileptiformă și foarte greu reușim să îi stabilizăm”, spune Karina Pepa, medic veterinar.