• Cartiere „de lux” ale Bucureștiului, împotmolite în noroi
  • Unele ansambluri s-au extins în localitățile limitrofe
  • Chiajna ori Voluntari sunt localități în plin avânt imobiliar
  • Locuitorii spun că se simt înșelați
  • Au plătit bani buni pentru o locuință de vis
  • Autoritățile locale: „Ne cerem scuze, dar e încă șantier”
  • Dezvoltator: „Avem promisiuni de la primărie că se va rezolva”

România a intrat în 2021 – cel puțin așa zice calendarul – însă realitatea unora dintre orașele și cartierele sale pare mai apropiată de 1900! De o singură ninsoare a fost nevoie ca destule ansambluri rezidențiale – promisiuni de lux pentru cumpărători – să se întoarcă în timp. În bălți și noroaie.

Locatară: „Era vară şi nici măcar nu plouase, nimic. Noi am crezut că o să fie bine. A mai plouat, dar nu a fost aşa de tare ca acum. Am văzut că a venit cineva cu excavatorul, dar degeaba a săpat şanţul ăla că nu ne ajută cu nimic.”

Se întâmplă inclusiv în capitală și în împrejurimile ei – Chiajna ori Voluntari sunt în plin avânt imobiliar. În graba dezvoltării masive, cei responsabili au uitat și de asfalt sau canalizare. Reprezentanții autorităților locale și dezvoltatorii au întotdeauna scuzele pregătite.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Florin Petrescu – purtător de cuvânt Primăria Chiajna: „Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, însă şi ei trebuie să înţeleagă că este o zonă în lucru, iar orice şantier presupune astfel de… stări de disconfort: noroi, apă. De altfel, lucrarea este în derulare şi în cel mai scurt timp vor începe lucrările de introducere de apă canal.”

Jumătate din Voluntari devine și el imposibil de traversat pe jos la prima ploaie. Cei care s-au mutat acolo au primit garanţii că vor avea tot ce le trebuie, dar până la fapte este un drum lung și plin de gropi. Unii așteaptă de ani buni.

Dezvoltator ansamblu rezidențial: „Avem şi noi promisiuni de la primărie că o să se rezolve până în martie. Nu am făcut solicitări, doar am avut nişte discuţii.”