• La Jocurile Olimpice din Franța vor fi peste 15.000 de sportivi.
  • Francezii au deschis un restaurant în locul unei foste centrale electrice.
  • Restaurantul are un meniu destinat sportivilor de la Jocurile Olimpice.

Cartofii franțuzești au fost trecuți pe lista neagră. Ce restricții alimentare mai au cei 15.000 de atleții la Jocurile Olimpice? Francezii au transformat o fostă centrală electrică de 700 de metri într-un restaurant – are doi bucătari care vor găti doar rețete sănătoase. Sportivii au diete foarte stricte impuse de nutriționiști.

Chiar dacă vor lipsi multe delicii de pe masă, meniul este divers, peste 500 de opțiuni. Ce vor găsi în meniu? Shaorma vegetariană, cartofi dulci, humus, falafel și orice conține legume.

Bucătarii vor găti peste 40 de mii de mese pe zi în timpul Jocurilor Olimpice. Ei conideră că este un secol al căldurii de aceea evită cartofii prăjiți, ca să nu provoace vreun incendiu – nu servesc foie gras pentru că le pasă de animale și nu gătesc cu alimente din importuri.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Chiar dacă sportivii au un meniu sănătos, viciile nu pot fi controlate de doctori. Peste 50% din sportivii de sex masculin fumează sau folosesc pastile cu nicotină – au demonstrat cercetătorii britanici care au făcut un studiu pe 600 de sportivi. Peste 70% dintre femeile care fac sport de performanță fumează.

Citește și