• Știința spune să consumi 0,8 g. de proteină/ kg.
  • Proteinele sunt pilonii de bază, dar nu sunt singura sursă importantă.
  • Marina Ivan: Deserturile proteice, sunt un hook de marketing foarte bun.

Știi că o alimentație corectă este esențială pentru corpul tău, iar într-o lume plină de opțiuni alimentare, este esențial să faci alegeri inteligente pentru a-ți menține corpul sănătos și plin de energie. Una dintre cele mai dezbătute probleme ale erei moderne în materie de healthcare, este câte proteine ar trebui să consumi în fiecare zi.

Experții în nutriție îți recomandă un aport aproximativ de 0.8 grame de proteine per kilogram dar nevoile tale pot varia în funcție de nivelul tău de activitate fizică, vârstă și cel mai important în funcție de obiectivele tale. Câte proteine trebuie să mănanci în fiecare zi?

Este sănătos să avem o dietă numai din proteine?

„Proteinele sunt piloni de bază când vorbim despre gestionarea optimă a organismului, dar nu doar acestea. Când vorbim despre o dietă echilibrată, aceasta înseamnă includerea a tuturor celor trei macronutrienți: grăsimi, carbohidrați și fibre. Fără fibre sistemul imunitar este foarte scăzut. Farfuria echilibrată înseamnă jumătate de farfurie cu legume, un sfert de farfurie cu proteine, respectiv carne, pește și ouă, și un sfert de farfurie care să conțină carbohidrați”, a declarat Marina Ivan, nutriționist, pentru Aleph News.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Citește și