• Fericirea este asociată cu o mulțime de sentimente pozitive.
  • Un nou studiu sugerează că bogăția psihologică influențează semnificativ felul în care oamenii percep fericirea.
  • Ideologia politică influențează diferite aspecte ale unei vieți împlinite.

Spune-mi ce înclinații politice ai ca să-ti spun cât ești de fericit și bogat? Fericirea politică nu se rezumă doar la bunăstarea economică sau confortul material. Un nou studiu sugerează că bogăția psihologică influențează semnificativ felul în care oamenii percep fericirea în context politic, scrie Medical Express.

Studiul susține că ideologia politică influențează diferite aspecte ale unei vieți împlinite. Conservatorii sunt mai asociați cu fericirea și sensul vieții, în timp ce liberalii se concentrează pe bogăția psihologică, definită prin experiențe variate și noi perspective.

„Cred că acesta e rolul politicii. Să creeze legi, reglementări și să genereze condițiile pentru ca noi să investim bani, să ne desfășurăm activitatea în așa fel încât să aducem plus valoare, care aduce bunăstare, iar prin bunăstare putem lega și fericirea. Nu întotdeauna banii aduc fericirea, dar o întrețin”, a explicat Adrian Negrescu, analist economic, la Aleph News.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Fericirea este asociată cu o mulțime de sentimente pozitive. Sensul derivă din sentimentul că ați făcut o diferență și că ați contribuit la comunitate.

Citește și