• Dovleacul devine ingredientul principal pentru supe și deserturi rafinate.
  • Integrează rădăcinoasele în tocane și salate calde pentru un boost de vitamine.
  • Fructele de toamnă, cum ar fi gutuile și prunele, aduc un echilibru perfect între dulce și acrișor.

Gata cu pepenele cu brânza. Ușor căldura insuportabilă trece și frigul te face să visezi la ceva mai cald și mai consistent pe masă. Ce zici de dovleac? Sau de o tocană? Acestea sunt două din preparatele la care te gandești când spui toamnă. Dar cum facem ca trecerea de la mâncărurile ușoare de vară?

„Nu schimbăm cu mult meniul doar adaptăm la ingredientele de toamnă. Deci nu mai avem pepene cu brânză, acum avem brânză pe care o cuminăm cu struguri, cu mere, cu pere, cu smochine. Recomand să se servească și rodiele în perioada următoare. Iar pe partea sărată, la fel, recomand să gătim cu ingrediente de sezon adică avem conopii de brocoli sfecla roșie care coaptă este absolut senzațională, putem să facem salată, putem să facem foarte multe lucruri, cale, varză de Bruxelles, spanac. Nu trebuie să ratăm plăcintele cu dovlecel, supă cremă de dovleac”, a explicat Alex Rada, chef bucătar, pentru Aleph News.

„Rețeta rapidă, dăm drumul la cuptor la 170-180 de grade, băgăm acolo un dovlecel și îl lăsăm până băgăm furculița și intră foarte ușor și simțim că e moale și putem să-l servim cu ce vrem noi, că e brânzica, că e o bucată de cărniță”, a recomandat Alex Rada.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

Citește și