• Este important să ai grijă de corpul tău.
  • Fă mișcare regulată, mănâncă sănătos, dormi suficient.
  • Prietenii și legăturile cu alți oameni sunt fundamentale pentru fericire.
  • Fericirea nu este constantă, ne amintesc specialiștii.

Dragoste, carieră, prietenie, bani, sănătate sau libertate? Ce te face fericit pe tine? La finalul zilei, fiecare dintre noi își dorește să fie fericit.

Ce poți face pentru o viață mai fericită? Sunt cinci pași.

1. Nu neglija sănătatea fizică: Este important să ai grijă de corpul tău. Fă mișcare regulată, mănâncă sănătos, dormi suficient.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

2. Îmbunătățește-ți viața socială: Prietenii și legăturile cu alți oameni sunt fundamentale pentru fericire. Dacă simți că nu ai destui oameni în viața ta, implică-te în activități comunitare sau în grupuri care îți fac plăcere.

3. Întărește relațiile existente: menține relațiile pe care le ai deja prin gesturi mici, dar constante – un mesaj, o întâlnire la cafea sau o plimbare pot face minuni.

4. Exprimă-ți valorile personale: Fericirea vine și din a trăi în armonie cu ceea ce valorizezi cel mai mult. Fii autentic și caută să îți exprimi valorile în viața de zi cu zi, fie că este vorba despre familie, onestitate sau altceva ce contează pentru tine.

5. Acceptă și îmbrățișează schimbarea: Oamenii și relațiile evoluează. În loc să opui rezistență schimbărilor, încearcă să le accepți, să le înțelegi și chiar să le sărbătorești. Asta ajută relațiile să crească și să rămână sănătoase.

Fericirea nu este constantă, ne amintesc specialiștii. Este firesc ca momentele bune să alterneze cu cele mai puțin plăcute, dar ceea ce contează este cum îți construiești și întreții viața în ansamblu.

Citește și