• John Alfred Tinniswood, care locuieşte în Southport, pune viaţa sa lungă pe seama „norocului” şi a spus că nu urmează o dietă specială.
  • Tinniswood s-a născut la 26 august 1912 – în acelaşi an cu scufundarea Titanicului.
  • În prezent internat la un azil, Tinniswood încă îşi trăieşte viaţa aproape fără asistenţă.

Cel mai vârstnic bărbat din lume, britanicul John Alfred Tinniswood, a împlinit luni 112 ani, relatează The Guardian.

Fan de-o viaţă al echipei FC Liverpool, Tinniswood s-a născut la doar 20 de ani după înfiinţarea clubului, în anul scufundării Titanicului şi a supravieţuit celor două Războaie Mondiale, dar şi regretatei Regine Elizabeth a II-a, care era cu 14 ani mai tânără decât el.

John Alfred Tinniswood, care locuieşte în Southport, pune viaţa sa lungă pe seama „norocului” şi a spus că nu urmează o dietă specială – dar mănâncă peşte şi cartofi prăjiţi în fiecare vineri.

Recomandări

EȘTI DISCRIMINAT LA JOB?
AVIZE AMATORILOR
CUM AJUNGI MILIARDAR
LASĂ FRICA LA INTRARE
MĂ DOARE INTERNETUL
MANUAL VS TELEFON

Tinniswood s-a născut la 26 august 1912 – în acelaşi an cu scufundarea Titanicului. La începutul acestui an, a devenit cel mai bătrân bărbat în viaţă din lume, moştenind titlul de la Juan Vicente Pérez, din Venezuela, care a murit în aprilie la vârsta de 114 ani. Tinniswood deţinea deja titlul de cel mai bătrân bărbat din Regatul Unit, pe care l-a obținut în 2020.

Fan de-o viaţă al echipei FC Liverpool, Tinniswood s-a născut la doar 20 de ani după înfiinţarea clubului. A trăit aproape toate momentele bune şi rele ale clubului, inclusiv toate cele opt victorii ale Reds din Cupa Angliei şi majoritatea victoriilor din campionat.

A cunoscut-o pe soţia sa, Blodwen, la o seară de dans în oraş, iar cuplul a fost împreună timp de 44 de ani. Soţia sa a murit în 1986. Fiica lor, Susan, s-a născut în 1943, iar el este acum străbunic.

În prezent internat la un azil, Tinniswood încă îşi trăieşte viaţa aproape fără asistenţă – îşi gestionează singur finanţele, este la curent cu ştirile ascultând radioul şi se ridică singur din pat în fiecare dimineaţă. Dar nu poate pune sănătatea şi longevitatea sa mai mult decât pe seama norocului pur – şi poate a unui stil de viaţă activ în tinereţe.

Citește și