• Cercetătorii au asociat consumul de cofeină cu un risc redus de a dezvolta Alzheimer cu 60%.
  • Cofeina în exces poate agrava stările de anxietate și atacurile de panică.
  • C. Zugravu, nutriționist: „Cafeaua protejează ficatul, rinichii și are efect anti-cancer”.

Cafeaua este unul dintre cele mai populare și apreciate băuturi din lume, și nu este doar un simplu stimulent, ci și un instrument care contribuie la menținerea sănătății. Mai exact, cercetătorii au asociat  consumul de cofeină cu un risc redus de a dezvolta Alzheimer cu 60%. În plus, consumul moderat de cafea a fost legat de o reducere a riscului de a dezvolta boli cronice, cum ar fi diabetul, cancerul și bolile cardiovasculare.

„Dacă am descoperi că este bună cafeaua sau orice altceva în a ne reduce riscul cu 60%, cred că ne-am apuca cu toții să bem cafea. Reducerile sunt mult mai mici și sub mare semn de întrebare. Cu toate acestea, cafeaua face bine. S-au aglomerat în ultime vreme studii pe cafea, care au arătat inclusiv o lungire a speranței de viață”, a explicat Corina Zugravu, medic nutriționist, la Aleph News.

Citește și

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE