Chinezii au infectat intenționat câini și pisici cu coronavirus. Care a fost rezultatul

A cat waiting to be adopted looks out of its cage at the Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) Shelter and Veterinary Hospital in Sydney on April 1, 2020. Lonely Aussies in home isolation are adopting rescue animals at record rates as COVID-19 coronavirus shutdowns bite, RSPCA New South Wales said on March 31., Image: 511136572, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: PETER PARKS / AFP / Profimedia

O echipă de cercetători din China a vrut să vadă ce efect are COVID-19 asupra animalelor, așa că a injectat virusul mai multor câini și pisici. Pe scurt, concluziile sunt următoarele: pisicile pot fi infectate cu coronavirus și îl pot da mai departe dar numai altor feline, în timp ce pentru câini e greu să contracteze boala. COVID-19 n-are efect nici asupra găinilor, rațelor și porcilor, scrie Daily Mail.

Studiul a venit după confirmarea a patru cazuri izolate de animale de companie care au fost infectate cu noul coronavirus, printre care doi câini din Hong Kong și o pisică din Belgia. O a doua felina a fost testată pozitiv, la fel ca stăpânul ei, însă nu are niciun simptom, spre deosebire de cea din Belgia. În toate cele patru cazuri, teoria e că animalele au contractat boala de la stăpânii lor.

Și Centrul American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a stabilit că nu există absolut nicio dovadă că animalele de casă pot transmite COVID-19 oamenilor.

Exit mobile version