Ciocolata fără cacao este o alternativă sustenabilă la prețul în creștere și impactul ecologic

Te simți vinovat când mănânci ciocolată? Îți dau motive să te simți și mai vinovat! Schimbările climatice lovesc puternic în industria prelucrătoare de cacao. De la începutul anului, prețul boabelor de cacao s-a dublat din cauza secetei accentuate din Africa Occidentală, acolo unde este produsă 80% din cantitatea de cacao de pe glob.

În plus, producția de cacao e una dintre principalele responsabile pentru defrișările ilegale, e asociată cu exploatarea copiilor în ferme din Africa și Brazilia iar copacii de cacao au nevoie de foarte multă apă.

Așa că oamenii de știință s-au reorientat și au găsit căi prin care să producă ciocolată fără să se folosească de boabele de cacao. Rețetele folosesc semințe de floarea soarelui, ovăz, sâmburi de struguri, unt de shea și zahăr. Marii producători de ciocolată au introdus deja aceste alternative în produsele lor. Cercetătorii spun că această variantă este nu doar mai ieftină ci și mult mai sustenabilă

Exit mobile version