• Cold brew coffee este noul înlocuitor al berii normale, devenind tot mai popular.
  • Cold brew oferă arome blânde, delicate și naturale cu amăreală redusă.
  • Procesul clasic durează 24 de ore, dar noile cercetări propun alte metode.

Ai încercat vreodată cold brew coffee? În Statele Unite, e deja un fenomen, iar acum începe să cucerească și Europa. E mai blândă, mai puțin amară și ar putea înlocui chiar și berea în puburi. Cold brew e perfectă pentru cocktailuri sau băuturi răcoritoare. Se
prepară lent și îți oferă o experiență intensă de aromă.

Cold brew este o metodă lentă de extracție a cafelei. Se folosește, în principiu, o rație de 1:10 între cafea și apă, utilizând cafea râșnită grunjos. Este recomandat să încercați această metodă acasă, dar neapărat cu cafea de specialitate, proaspăt prăjită. Procesul este simplu: amestecați cafeaua cu apa și lăsați amestecul la temperatura camerei sau în frigider timp de 12 până la maximum 24 de ore. Aceasta este o extracție lentă, care nu implică temperaturi ridicate sau presiune, rezultând o băutură cu un nivel de amăreală mult mai scăzut. Pentru cele mai bune rezultate, se recomandă utilizarea cafelelor procesate natural sau prin fermentație anaerobă/carbonică, pentru a obține note fructate. Rezultatul este o băutură concentrată, care poate fi diluată după preferințe cu apă tonică, apă minerală, lapte sau lapte vegetal. Este excelentă servită rece, mai ales pe timpul verii„, a explicat Ștefan Dinescu Crăciun, antreprenor și proprietar al prăjitoriei Caffe Corretto, pentru Aleph News.

De asemenea, cold brew poate fi un ingredient inedit în cocktailuri, fiind un înlocuitor interesant pentru whisky. De exemplu, puteți prepara un „Old Fashioned” reinterpretat cu cafea. Cold brew este o alegere versatilă și savuroasă„, a adăugat Ștefan Dinescu Crăciun.

Recomandări

MUSK MIZEAZĂ PE AFD
SOLSTIȚIUL DE IARNĂ
CÂT COSTĂ DISTRACȚIA?
CCR SUB LUPA SUA
SUA UCID LIDERUL ISLAMULUI

Citește și