• Gavin Wren caută planul alimentar perfect și încearcă în fiecare lună o dietă nouă
  • Wren a vrut să mănânce doar alimente ultraprocesate o lună, dar a renunțat după 5 zile
  • Gavin Wren: „Alimentele ultraprocesate cresc nivelul de calorii, grăsimi și zahăr

Există un plan alimentar perfect? Nimeni nu știe, dar uite pe cineva care îl caută aprig. Gavin Wren este expert în politici alimentare și caută planul alimentar perfect. Așa a ajuns să încearce în fiecare lună o dietă nouă. Recent a încercat să mănânce exclusiv alimente ultra-procesate pentru o lună, dar a abandonat provocarea după 5 zile. Motivul? Prea multe calorii și prea mult zahăr.

Marius Chirică, medic nutriționist, spune că o alimentație bazată pe un singur tip de aliment, precum și consumul de alimente ultra-procesate, poate fi extrem de nociv pentru organism.

Ce s-ar putea întâmpla în organismul nostru dacă am încerca să mâncăm doar alimente ultra-procesate o lună?

Consumul unui singur aliment, chiar și aliment sănătos, este destul de nociv. Dar ceea ce a făcut, în experiment (Gavin Wren) e o problemă destul de mare, pentru că în clipa în care noi consumăm alimente ultra-procesate și dăm corpului doar alimente ultra-procesate, atunci el o să treacă din consumul de glucoză în consumul de grăsime și proteine, ceea ce înseamnă un conținut mare de cetone în corpul nostru.”

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

De asemenea, Marius Chirică avertizează să mâncăm tot în moderație. Exemplu a dat chiar pizza, mai exact brânza care, spune el, „când este ridicată la o temperatură înaltă, în clipa în care ajunge la o temperatură mâncabilă, în combinație cu acidul din stomac, creează o peliculă care nu face altceva decât să transforme tot ce găsește în interiorul stomacului în ceva nedigerabil, neprocesabil. Și așa pierdem cam toți nutrienții.”

Citește și