Creioane mecanice şi creioane obişnuite, sărbătorite pe 5 iulie

În caz că nu știai, 5 iulie este Ziua creionului mecanic. Această zi este sărbătorită în Regatul Unit și în întreaga lume de către pasionații de creioane mecanice.

Mechanical Pencil Day” a fost inițiată pentru prima dată în 2018 de Cult Pens. Cult Pens, un furnizor de stilouri și creioane, a inițiat această zi după ce a observat că exista o Zi a stilourilor de fântână și s-a gândit că și creioanele mecanice merită puțină atenție.

Creioanele mecanice ne scutesc de atât de mult timp petrecut și deșeuri generate de ascuțirea creioanelor obișnuite.

Crearea creionului de grafit

La începuturile creionului mecanic, acesta era folosit în principal pentru desen și schițe, datorită vârfurilor fine și liniilor precise. Ideea acestor creioane a pornit de la bețe de grafit învelite în sfoară și a evoluat în cele din urmă în creioane pe bază de lemn care puteau fi ascuțite.

Conrad Gesner, un naturalist și bibliograf din Elveția, a conceput primul model primitiv de creion în 1565.

Tradiții și obiceiuri

Oamenii comemorează această zi prin colectarea de creioane mecanice vechi, învățând despre istoria lor și apreciind utilizarea lor practică în viața de zi cu zi.

Ziua creionului mecanic este sărbătorită anual pe 5 iulie. Data a fost aleasă ca fiind 07/05, deoarece cele mai comune diametre ale minei de creion mecanic sunt 0,5 mm și 0,7 mm.

În prezent, există trei tipuri de creioane mecanice – pe bază de rachet, pe bază de ambreiaj și pe bază de șurub și toate acestea sunt sărbătorite în mod egal în această zi.

Exit mobile version