• Influencerița a strâns 16 milioane de vizualizări pentru crema solară.
  • Crema de protecție solară făcută acasă poate provoca arsuri.
  • Uleiurile din cremă atrag soarele și cresc riscul de arsuri grave.
  • Dermatologii: Crema nu a fost testată și nu are SPF-ul potrivit.

E bine să ai încredere în persoana iubită, dar nu și când face după ureche produse cosmetice în casă. O influenceriță din SUA a strâns peste 16 milioane de vizualizări pentru un videoclip în care iubitul ei a creat o cremă de protecție solară. A folosit ulei de cocos, ceară de albine, unt de shea, ulei de jojoba și praf de oxid de zinc. Reacțiile dermatologilor nu au fost tocmai pozitive – crema făcută în casă nu te protejează de soare, ci te prăjește și poți avea arsuri grave.

Uleiurile din cremă nu fac nimic altceva decât să atragă soarele și mai mult, spune un dermatolog din New York. Specialiștii le recomandă urmăritorilor să nu încerce rețeta acasă pentru că nu este testată – o cremă bună trebuie să aibă SPF 30 sau mai mult, în niciun caz 2 sau 3.

Dermatologii s-au luat la ceartă cu influencerii din cauza unor soluții de protecție solară făcută în casă. Medicii zic ca tu crezi că ești protejat și o să te arzi.

Recomandări

AVEM DATELE ALEGERILOR!
AZI SĂRBĂTOREȘTI ZIUA INDEPENDENȚEI SUA
ALEGERI ÎN MAREA BRITANIE
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP
JAPONIA TRECE LA ALT NIVEL
RĂDUCANU MERGE ÎN TURUL TREI

„Protecția solară facuta in casa ar trebui evitată, deoarece nu există nicio modalitate de a ști cât de eficientă este formularea și cât de multă protecție va oferi de fapt”, a declarat Dr. Maris Garshick, un dermatolog certificat din New York.

„Cremele de protecție solară făcute în casă nu sunt în general eficiente” din cauza lipsei „testărilor riguroase” la care sunt supuse cremele solare fără prescripție medicală.

„Uleiul de cocos și uleiul de jojoba pot atrage soarele și chiar pot duce la arsuri”, a declarat pentru Yahoo dr. Mina Amin, un dermatolog care practică în Los Angeles. „Ceara de albine, untul de shea și untul de cacao sunt menite să fie hidratante, dar nu au eficacitate în protejarea împotriva soarelui.”

Citește și