• Specialiștii au creat un meniu cu alimente modificate genetic.
  • Porcii sunt hrăniți cu alge, iar carnea e mai sănătoasă.
  • Alimentele pentru masa de Crăciun au fost create în laborator.
  • Lactatele sunt înlocuite de brânza vegană din mazăre.
  • Agricultorii au început să se folosească de A.I. ca să aibă grijă de recolte.

Adio sărmăluțe cu ciolan, salată de boeuf și piftie. Cercetătorii din Anglia pun pe masa de Crăciun Super Supa și alimente modificate gentic. În viitor, masa de sărbători se transformă într-un experiment de laborator.

Specialiștii de la UK Research and Innovation rescriu rețetele de Crăciun – au creat un meniu festiv cu alimente mai sănătoase și prietenoase cu mediul. Pe masă va apărea carnea de curcan procesată în laborator sau carne de porc hrănit cu alge marine.

Un alt fel de mâncare care nu va lipsi de pe masă este „super supa”. A fost creată de Smarter Naturally în 2022 – supa conține un tip de broccoli bogat în glucorafanină, un compus chimic ce reglează colesterolul. Acest compus ajută la menținerea colesterolului și a glicemiei. Iar pentru cei care vor să nu renunțe la lactate, specialiștii de la The Good Pulse Company oferă o alternativă delicioasă și cu puține grăsimi – brânza vegană din mazăre galbenă.

Recomandări

ADMINISTRAȚIA PRINDE CONTUR
DRONELE VOR CONTROLA OCEANELE
CE E NOU ÎN MEDICINĂ?
SKI PE PÂRTIE USCATĂ
DUMAS FACE DIFERENȚA
UE VS. CHINA?


De asemenea, agricultorii au început să se folosească inteligența artificială ca să aibă culturi mult mai bogate și să fie pregătiți pentru orice condiții meteorologice.

Echipele de cercetători de la universitățile din Bath, Leeds și Imperial College au înercat să găsească soluții inovatoare prin intermediul proteinelor sustenabile, esențiale pentru viitor. Misiunea lor? Să ne ofere mâncare gustoasă, accesibilă și sănătoasă, potrivită pentru toate generațiile.

Citește și