• Obezitatea la copii și adolescenți este într-o creștere alarmantă, iar fetele par a fi mai afectate decât băieții.
  • Categoria de vârstă 4-5 ani este mai afectată decât cea de 2-3 ani, iar numărul cazurilor crește și mai mult în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani.
  • În cazul copiilor, dieta nu este o soluție bună, deoarece organismele lor sunt într-un proces de creștere și dezvoltare.

Cum combați obezitatea la copii? Simplu, îl recompensezi cu bani. Un nou studiu publicat în JAMA Pediatrics din Chicago arată că terapia și recompensele monetare îi motivează pe copii să slăbească. Studiul a implicat 126 de adolescenți, iar rezultatele arată că stimulentele financiare sunt o strategie foarte bună. Daniela Mitrofan, psiholog spune că problema obezității este complexă și necesită atenție specială. Recompensarea financiară a unui copil pentru a urma o dietă poate funcționa cel mult, pe termen
scurt.

„Este important că în astfel de momente, copilul vede rezultate, dar recompensele reprezintă ceva complementar la un proces prin care ei trec. Supravegheați de medici, ei cumva pot fi atenți la cum consumă și la ce consumă și acesta este un aspect important. Recompensele nu creează o motivație neapărat intrinsecă, ci mai degrabă extrinsecă, adică primești ceva din afară și asta înseamnă că voi face lucrul acela, dar prin terapie, prin discuțiile cu copilul și terapia familiei este important să înțeleagă beneficiile pentru el”, a explicat Daniela Mitrofan, psiholog, la Aleph News.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și