• Dacă cel mic pare să se împotrivească să facă anumite lucruri, fie că este vorba de a se juca ceva nou sau de a se îmbrăca, poate fi tentant să te opui.
  • Antrobus dorește să îi asigure pe părinți că tantrumurile sunt absolut normale.
  • Sincronizarea este importantă. Trebuie să fii destul de atent, ca părinte, la momentul în care crezi că tantrumul s-ar putea să se calmeze.

Anii copilăriei vin cu un set întreg de noi provocări – iar pentru părinți, abilitățile de comunicare în cele mai dificile momente pot fi esențiale. Psihologul pentru copii Laverne Antrobus spune că tonul vocii este crucial. Trebuie să fii un pic actor ca părinte – nimeni nu îți spune când ai copii despre toate rolurile diferite pe care va trebui să le interpretezi. Într-un minut, ești clovnul – într-un minut, ești investigatorul”, scrie The Independent.

Antrobus susține o nouă campanie a Departamentului pentru Educație pentru a încuraja mai multe persoane să lucreze în domeniul îngrijirii copiilor în primii ani de viață.

Ea spune că acestea pot ajuta la pregătirea copiilor pentru restul vieții lor educaționale” – iar modul în care li se vorbește are o mare influență asupra creșterii lor.

Recomandări

CRĂCIUNUL ESTE DESPRE PACE
APUNE ERA TIKTOK?
SCHIMBĂRI LA HYUNDAI
FDA APROBĂ ZEPBOUND
CE E NATO FĂRĂ SUA?
FILIPINE IA TYPHON

Când spun NU

Dacă cel mic pare să se împotrivească să facă anumite lucruri, fie că este vorba de a se juca ceva nou sau de a se îmbrăca, poate fi tentant să te opui. Dar Antrobus sugerează să reîncadrezi nu”-ul lor în mintea ta.

Acceptă-l ca pe o expresie a copilului tău că nu prea știe ce să facă. [Este modul lor] rapid de a tăia poate o cerere, pentru că în acel moment chiar nu înțeleg ce se întâmplă. Bineînțeles, devine foarte, foarte puternic în funcție de răspunsul părinților, așa că aș spune că, dacă puteți, fiți destul de curioși cu privire la motivul pentru care este un nu. [Întrebați] Ce se întâmplă?. Fiți destul de optimist în ceea ce privește răspunsul dumneavoastră. S-ar putea să fie un răspuns de teamă, s-ar putea să nu vrea să facă ceva, [așa că întrebați] pot să vă ajut? Poate ajuta tati? Ce putem face? Ce putem face împreună?

Sentimentul că cineva este alături de ei și că este dispus să îi ajute” ajută foarte mult, spune ea. Răspunsul nu” al unui copil ar putea fi din cauză că este îngrijorat de eșec: Eșecul este un lucru important pentru indivizi foarte devreme.”

În cazul în care copilul dumneavoastră spune nu” pentru a bea ceaiul lor, de exemplu, ea sugerează să lase o pauză. Spuneți: Bine, poate că nu ți-e foame astăzi, vom aștepta”. Presiunea cu parentingul este că lucrăm la o bătaie și un ritm și, uneori, acest lucru poate depăși răspunsul nostru mai atent la ceea ce se întâmplă.”

În timpul unui acces de furie

Antrobus dorește să îi asigure pe părinți că tantrumurile sunt absolut normale. Avem nevoie ca ele să se întâmple [la vârste cuprinse între unu și trei ani], deoarece dacă se întâmplă în faza de dezvoltare potrivită, avem o șansă bună ca copiii să treacă peste ea”.

Dar modul în care acordați atenție copilului dumneavoastră în acel moment este esențial, spune ea. Dacă un copil învață că, de fiecare dată când are un acces de furie, primește o mulțime de atenție din partea părinților, va merge cu adevărat să o facă.”

Sfatul lui Antrobus este de a face un pas înapoi, fără a pleca literalmente. Punând întrebări de genul ce mai faci?” și cu ce te pot ajuta?”, îi arătați copilului că știți că se întâmplă ceva” și că sunteți acolo pentru a-l ajuta”.

Sincronizarea este importantă. Trebuie să fii destul de atent, ca părinte, la momentul în care crezi că [tantrumul] s-ar putea să se calmeze. Interveniți și spuneți: Sunteți gata? Nu? Întoarce-te la tantrum, fă un pas înapoi din nou…”.

Citește și