• Duminică, luni și marți se vor înregistra temperaturi de 34 și 36 de grade.
  • Pentru a-ți răcori animalele, poți să le amenajezi o piscină specială pentru ele.
  • Specialiștii spun că ar trebui să eviți plimbările lungi pe timpul zilei.

Vara abia a început și deja avem temperaturi de până la 32 de grade. Pentru animalele noastre de companie, aceste temperaturi pot crea un discomfort ridicat din cauza blănii. Pentru a-i proteja cât mai mult de caniculă, specialiștii recomandă plimbări scurte dimineața devreme sau seara târziu.

În șocul caloric însă, corpul atinge temperaturi critice de până la 43 de grade Celsius, iar modificările produse în organism sunt de cele mai multe ori fatale. Prevenția este cea mai bună și cea mai sigură soluție. În sezonul canicular, animalele trebuie să aibă la dispoziție locuri umbroase, răcoroase unde să se refugieze și cu apă proaspătă la discreție.

„Trebuie să le asigurăm hidratare constantă cu apă proaspătă și rece mereu la dispoziție. Acest lucru este esențial ca animalele să aibă apă proaspătă mereu și un loc umbros, alții se pot odihni în timpul zilei, mai ales când temperaturile sunt foarte ridicate”, a explicat Ana Constantinescu, consilier biroul pentru protecția Animalelor, la Aleph News.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI
LIKE=TRĂDARE? GEN Z CREDE CĂ DA
UNDE TRĂIEȘTI CEL MAI BINE?

Citește și