• Bea suficientă apă pe parcursul zilei pentru a susține metabolismul și sănătatea.
  • Practică tehnici de relaxare, cum ar fi yoga pentru o stare mentală sănătoasă.
  • Oferă-ți între 7 și 9 ore de somn pe noapte pentru a sprijini recuperarea și energia.

Ai slăbit. Dar ce faci acum? O etapă crucială în drumul tău spre corpul ideal este aceea de menținere.

Află cum faci să păstrezi deficitul caloric care te-a dus la slăbit și să nu revii la vechile obiceiuri.

Ce tipuri de alimente ar trebui să eviți pentru a menține un stil de viață sănătos?

„În primul rând, este foarte important să se evite alimentele ultraprocesate, cum sunt fast-food-urile, dulciurile rafinate, deoarece acestea pot să conțină zahăr și grăsimi nesănătoase, precum și aditivi, care cresc riscul în timp de obezitate, diabet, boli cardiovasculare.

Recomandări

CE FACEM CU DEZINFORMAREA?
CUM SCHIMBĂM EDUCAȚIA?
UNDE MERGI AZI?
UNDE MERGI BANII?
ATACURI ÎN UCRAINA
„FEMEILE NU SUNT LIBERE”

De asemenea, este foarte important să se evite și băuturile îndulcite, deserturile, grăsimile trans, se evită să se consume produse de patiserie, alimente prăjite, cum sunt cartofii prăjiți, deoarece colesterolul LDL, cel rău, acesta va crește, iar cel bun, HDL-ul, va scădea. 

De asemenea, carnea roșie și sarea în exces, deoarece consumul ridicat de sare este foarte important în prevenirea hipertensiunii arteriale”, a declarat Ioana Iacob, nutritionist, pentru Aleph News.

Ce recomandări sunt pentru a menține motivația pe termen lung în ceea ce privește alimentația sănătoasă?

„În primul rând, este foarte important să ne setăm niște obiective realiste, adică să se stabilească obiective mici și etapizate, astfel încât schimbările să devină obiceiuri de durată.

De asemenea, să se aleagă alimente care plac. Trebuie să găsească alimente sănătoase care induc plăcere, nu pe care nu ne-ar plăcea să le consumăm, astfel încât alimentația să fie percepută, nu ca o restricție, ci ca pe o plăcere, ca o bucurie”, a declarat Ioana Iacob, nutritionist, pentru Aleph News.

Citește și