• Dacă stai pe telefon înainte de ora de culcare vei adormi mai greu.
  • Conform Godlilocks, dacă mănânci prea mult sau prea puțin, dormi mai prost.
  • Conform CDC, 1 din 3 americani dorm în medie 7 ore pe noapte.

Somnul este unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba de sănătate. Dar în câte dintre nopți ai cu adevărat un somn odihnitor? Sunt multe obiceiuri care îți pot deranja somnul. Cleveland Clinic a făcut o listă cu aceste obiceiuri.

Dacă mănânci prea mult sau prea puțin înainte de culcare, s-ar putea să ai un somn mai agitat. Stomacul s-ar putea să îți dea bătăi de cap și să simți un disconfort. Și telefoanele sunt o problema. Dacă stai pe telefon chair înainte de culcare, creierul tău va fi în stare de alertă.

Un al obicei pe care s-ar putea să îl ai este dormitul la prânz. Deși cercetătorii spun că este foarte benefic pentru creier, dacă dormi prea mult în timpul zilei vei avea probleme pe timpul nopții. Iar dacă bei cafea sau alcool înainte de culcare, organismul tău ar putea avea probleme în a se relaxa.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Ce spun somnologii că ar trebui să facem?

Un truc pe care îl poți face este să îți creezi o rutină. Cu o oră înainte de ora de culcare, să îți creezi un ritual, care să nu includă telefonul. Așa creierul va știi că este timpul să se pregătească de somn.

Un alt lucru important este să nu te mai îngrijorezi. Mulți au tendința, mai ales când știu că a doua zi trebuie să se trezească la o anumită oră, să se îngrijoreze de faptul că nu dorm, iar asta stresează creierul.

Citește și