• Stresul și agitația din fiecare zi duc la un somn de proastă calitate, care ne face mai mult rău decât bine.
  • Nu te acoperi cu toate păturile pe care le ai, chiar și iarna, lasă aerul să circule pe piele, în special pe mâini și picioare.
  • Când este cald și nu putem seta o temperatură de 19-20 de grade în cameră, pune-te la somn atunci când chiar îți e somn.

Nimic nu te pune pe picioare mai bine ca un pui de somn. Și dacă reușești să dormi 7-8 ore legate pe noapte, succesul este garantat. Dar stresul și agitația din fiecare zi duc la un somn de proastă calitate, care ne face mai mult rău decât bine.

Specialiștii spun că cel mai important lucru este să ne hidratăm pe timpul zilei cât de mult putem, dar să nu bem apă înainte de culcare. Asta nu face decât să ne trimită la baie pe timpul nopții și să ne strice somnul.

Când este cald și nu putem seta o temperatură de 19-20 de grade în cameră, așa cum este recomandat, doctorii ne mai dau un pont – pune-te la somn atunci când chiar îți e somn. Altfel, devenim agitați, ne zvârcolim în pat și nu facem altceva decât să creștem și mai mult temperatura corpului.

Recomandări

IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE

În plus, nu te acoperi cu toate păturile pe care le ai, chiar și iarna, lasă aerul să circule pe piele, în special pe mâini și picioare.

Și încă un lucru de ținut minte – oricât de tentant ar fi, vara nu dormi în timpul zilei, chiar dacă de la căldură, devii letargic. Dacă sari somnul de prânz, seara, șansele să cazi ca secerat sunt mult mai mari.

Citește și