• Un studiu arată ca tinerii români sunt mai optimiști decât cei din Franța și Germania.
  • Tinerii români sunt mai conectați la comunitățile locale și preferă interacțiunile directe.
  • În Franța, activitățile culturale, precum muzeele și teatrele, sunt preferate de tineri.
  • În Germania, tinerii prioritizează sporturile de echipă și recreerea organizată.

Românii din Gen. Z sunt mult mai optimiști decât vecinii lor occidentali, arată un nou studiu. Dacă în Germania și Franța, tinerii au un program riguros și cultural, la noi, Gen. Z preferă să-și petreacă timpul liber afară, în aer liber sau alături de familie. Tocmai prin această lejeritate, noua generație devine mai optimistă decât celelalte țări, fraza schimbându-se în „lasă că facem noi”.

Tinerii români au motive să fie optimiști, chiar dacă provocările sunt evidente. Trăim într-o perioadă în care accesul la tehnologie și informație le permite să se conecteze rapid la oportunități globale, să învețe noi abilități și să își construiască propriul drum. În plus, România are o generație tânără din ce în ce mai deschisă către schimbare, care începe să își facă vocea auzită și să influențeze politicile sociale și economice.

Chiar dacă economia locală poate părea instabilă uneori, dorința de a progresa și de a depăși limitele impuse de generațiile anterioare le oferă un impuls de a privi spre viitor cu speranță și entuziasm.

Recomandări

SONDA PARKER ATINGE SOARELE
MUSK MIZEAZĂ PE AFD
SECRETE DESPRE UNIVERS
CE NU POȚI VIZITA ÎN 2025?
CÂT DE SĂNĂTOS E MOȘU?
SOLSTIȚIUL DE IARNĂ

Cum își petrec tinerii din Gen Z timpul?

S-a făcut un studiu de tip sondaj, în care au fost întrebați mai mulți tineri din Gen Z atât din România, cât și din alte țări, cum își gestionează timpul. Dacă în Germania tinerii pun accent pe sport și prieteni, în Franța, pe filme, citit sau teatru, la noi, TikTok-ul ne ocupă majoritatea timpului. În schimb, suntem foarte spontani, ne bucurăm de fiecare moment, și poate această relaxare explică de ce suntem mai optimiști. Se pare că acest „o să fie bine” cu care am crescut dă roade într-un fel sau altul.

Citește și