• Pe lângă utilizatorii obișnuiți, pe rețelele de socializare vedem vedete, influenceri și fotomodele a căror interes este să se promoveze afișând o imagine a perfecțiunii.
  • Consecința este o neîncredere în sine cronică ce devine teren propice pentru apariția unor dificultăți de sănătate mentală.
  • „Un efect negativ este compararea socială pentru că utilizatorii se pot compara cu acei influenceri”, a explicat Ana Maria Ambrosă, psiholog, la Aleph News.

Cu toții am văzut corpurile influencerilor de fitness. Arată bine! Însă, aceste video-uri pot duce la probleme grave de stimă de sine și chiar tulburări de alimentație. Cât de grav e acest trend aparent inofensiv și cum putem să nu ne pierdem încrederea de sine când stăm pe Internet?

Pe lângă utilizatorii obișnuiți, pe rețelele de socializare vedem vedete, influenceri și fotomodele a căror interes este să se promoveze afișând o imagine a perfecțiunii.

„Un efect negativ este compararea socială pentru că utilizatorii se pot compara cu acei influenceri, ceea ce poate duce la scăderea stimei de sine, mai ales când văd imagini idealizate sau stiluri de viață perfect prezentate. Consumul excesiv de conținut negativ sau presiunea de a obține aprecieri poate duce la anxietate și simptome depresive, dependență de platformă și cyberbullying”, a explicat Ana Maria Ambrosă, psiholog, la Aleph News.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Atunci când o persoană are percepții corporale negative și percepe o discrepanță între corpul său real și cel ideal, se spune că se confruntă cu nemulțumirea corporală. Această schimbare în conștientizare poate fi atribuită, în parte, influenței mass-mediei în modelarea percepțiilor asupra imaginii corporale

Pentru unii oameni standardele nerealiste de frumusețe, învățate din copilărie sau adolescență, ajung să fie legate de valoarea intrinsecă pe care și-o atribuie orice ființă umană. Consecința este o neîncredere în sine cronică ce devine teren propice pentru apariția unor dificultăți de sănătate mentală.

Citește și