• 60% dintre europeni își vor face cumpărăturile de sărbători online
  • Un studiu făcut de Kaspersky arată că oamenii vor face cumpărături online de Crăciciun
  • Britanicii cheltuie, de obicei, cel mai mult în timpul sărbătorilor

Vine Crăciunul și poate starea noastră de spirit se va îmbunătăți. Însă toate drumurile duc spre criza Covid de ceva timp încoace. Anul acesta sunt șanse mari să nu ne mai îngrămădim în magazine pentru a cumpăra cadouri pentru cei dragi.

O arată datele unui studiu făcut de Kaspersky. Potrivit acestuia, 60% dintre europeni își vor face cumpărăturile de sărbători online.

Anul acesta, coșul de Crăciun va avea, cu siguranță, și o adresă de livrare. Nu va mai fi umplut în magazine, supermaket-uri, mall-uri, ci… online.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?
LIAM PAYNE A MURIT

Dar un lucru nu a putut schimba această criză: dorința de a avea un coș umplut cu de toate de sărbători. Studiul de care ai menționat și tu mai devreme spune că europenii nu lasă acest an turbulent să le strice Crăciunul.

Jumătate dintre europeni vor să facă mai multe cumpărături cu ocazia reducerilor de sezon, printre care și Black Friday. Iar 20% dintre ei vor să cumpere exclusiv online.

Un sfert dintre europeni vor să reducă bugetul destinat cumpărăturilor de Crăciun în 2020

Doar un sfert dintre europeni intenționează să-și reducă bugetul de cumpărături de Crăciun anul acesta.

Cifra crește, însă, la 30% în rândul tinerilor între 25 și 34 de ani. Asta pentru că ei au fost afectați cel mai mult de concedierile cauzate de pandemie. Și da, încă vânăm reducerile.

O treime dintre europeni plănuiesc să lase cumpărăturile pe ultima sută de metri, în speranța de a obține reduceri mai mari.

Anul trecut, britanicii au dat în medie 639 de euro pe cumpărăturile de Crăciun, spaniolii 554, italienii 549, iar nemții 488. România este departe de acest top, din cauza diferenței prea mari între societatea urbană și rurală.