- Datele Biroului de Recensământ arată că 571,2 miliarde de dolari au fost vândute online în 2019. În anul următor, această cifră a atins 815,4 miliarde de dolari: o creștere de 43%.
- La sfârșitul lunii septembrie, H&M a început să perceapă clienților 2 lire sterline, adică 10 lei, pentru a returna achizițiile online.
- Garderoul, adică cumpărarea de haine, purtarea lor la un eveniment, apoi returnarea lor pentru o rambursare complete, îi fac pe comercianți să piardă profit.
Unul dintre cei mai mari „câștigători” ai pandemiei a fost comerțul electronic. În SUA, datele Biroului de Recensământ arată că 571,2 miliarde de dolari au fost vândute online în 2019. În anul următor, această cifră a atins 815,4 miliarde de dolari: o creștere de 43%, scrie BBC.
Advertisment
Dar volumul mare de mărfuri vândute și expediate a venit cu un preț pentru comercianți. Aproximativ 17% dintre achizițiile online au fost returnate în 2022, potrivit datelor Federației Naționale de Retail, în scădere față de 21% în anul precedent. Rezolvarea? Taxe de retur.
La sfârșitul lunii septembrie, H&M a început să perceapă clienților 2 lire sterline, adică 10 lei, pentru a returna achizițiile online. Compania se alătură multor alte mărci de modă care cer clienților să plătească: în mai, Zara a introdus o taxă de retur de 1,95 GBP pentru articolele trimise înapoi prin poștă.
Recomandări
În mod similar, în SUA, comerciantul de îmbrăcăminte American Eagle percepe 7 dolari pentru returnarea achizițiilor, iar TJ Maxx, 10,99 USD.
Chiar și brandul SHEIN a adăugat taxe de returnare, deși gigantul chinezesc oferă în continuare returnări gratuite pentru primele achiziții.
Garderoul, trendul în care returnezi hainele după ce le porți
Popularitatea tot mai mare a cumpărării mai multor mărimi cu intenția de a returna tot ceea ce nu se potrivește și a „garderoului”, cumpărarea de haine, purtarea lor la un eveniment, apoi returnarea lor pentru o rambursare complete, îi fac pe comercianți să piardă profit.
Potrivirea mărimilor nu este o știință exactă. „Nu cumperi un pix”, spune expertul independent în retail Bruce Winder, din Toronto, „deci trebuie să-l încerci și trebuie să atingi și să simți îmbrăcămintea și să vezi dacă ți se pare bine”.
Citește și:
- FOTO. Cele mai recente hărți ale celui de-al optulea continent al lumii. Zealandia a dispărut acum 300 de ani
- Sirenele răsune în Tel Aviv. Adrian Anghelescu, scriitor stabilit în Israel: „Trupele trimise încearcă să curețe toată regiunea de sud de infiltrați”
- Biden ordonă sprijin suplimentar pentru Israel. Armata americană plănuiește să mute navele US Navy și în semn de susținere
Partenerii noștri