• Numărul accidentelor rutiere a scăzut în România cu 72%
  • Polițiștii au anunțat că pe 30 martie, nu s-a înregistrat niciun accident mortal în România
  • România e țara din UE cu cei mai mulți morți în accidente rutiere

Mai puține mașini care circulă în această perioadă înseamnă mai puține accidente rutiere. Dar cât de puține? Potrivit datelor publicate de Poliția Română pe Facebook, în ultima săptămână din martie, s-au înregistrat doar 27 de accidente rutiere. Cu 72% mai puține decât în perioada similară a anului trecut, când au fost 99.

Polițiștii au făcut o comparație și în privința infracțiunilor. La capitolul furturi, cifrele stau așa: 807 în ultima săptămână din martie 2020, la jumătate față de ultima săptămână din martie 2019. Atunci au fost 1.692.

Cifre în scădere și în ce privește distrugerile. De la 535, la 322 (scădere cu 39%) e comparația pentru săptămâna luată în calcul.

Recomandări

JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
SCHIMBĂRILE CLIMATICE FAC RAVAGII
CE SPUNE TIMBERLAKE DESPRE ARESTARE
EXTREMA DREAPTĂ SĂRBĂTOREȘTE
BANNON: „ARMATA MAGA ESTE PREGĂTITĂ”
PUBLICUL NU A FOST PREA ÎNCÂNTAT DE SZA

Tot pe Facebook, Poliția a anunțat că pe 30 martie, nicio persoană nu și-a pierdut viața ca urmare a unui accident rutier.

Aceste postări au atras sute de reacții de apreciere pe rețeaua socială, însă există și utilizatori care le-au transmis polițiștilor să nu își asume meritul pentru cifrele în scădere privind accidentele rutiere, deoarece, în aceste zile, oamenii circulă mai puțin cu mașina și pe distante mai scurte.

Datele Comisiei Europene arată că România e țara din EU cu cei mai mulți morți în accidente rutiere: 99 la 1 milion de locuitori. În Bulgaria, raportul e de 96 / 1 milion. Cel mai bine stau suedezii – la ei, numărul morților în accidente rutiere e de patru ori mai mic decât în România.