• Turiştii şi olandezii aflaţi în capitala Țărilor de Jos au fost invitați într-o grădină special amenajată în cea mai mare piață a orașului, înconjurată de muzee, pentru a sărbători Ziua Națională a Lalelelor.
  • Fiecare vizitator a avut ocazia să plece cu un buchet de lalele, florile emblematice ale ţării.
  • Ziua Națională a Lalelelor are loc, în mod normal, în fiecare a treia sâmbătă din ianuarie.

Turiştii şi olandezii aflaţi în capitala Țărilor de Jos au fost invitați într-o grădină special amenajată în cea mai mare piață a orașului, înconjurată de muzee, pentru a sărbători Ziua Națională a Lalelelor, potrivit agenției Xinhua.

Organizată de către Tulip Promotion Netherlands (TPN), Ziua Națională a Lalelelor marchează începutul unui nou sezon al lalelelor.

Fiecare vizitator a avut ocazia să plece cu un buchet de lalele, florile emblematice ale ţării.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Tema pentru Ziua Națională a Lalelelor din acest an a fost Tipic olandez” .

Printre invitații de onoare s-a aflat și campioana olandeză la patinaj de viteză Irene Schouten, care este și fiica unui cultivator de lalele.

Medaliata olimpică a prezentat cu această ocazie și o nouă varietate, ce poartă numele faimosului tablou Fata cu cercel de perlă” , al maestrului danez Vermeer.

Ziua Națională a Lalelelor are loc, în mod normal, în fiecare a treia sâmbătă din ianuarie. Anul acesta a fost al 10-lea an în care s-a organizat Ziua Națională a Lalelelor.