• Insulele din Arhipelagul Sporadelor și Dodecanezul sunt cele mai autentice enclave.
  • Insula Chios e ca o poartă către Orient. O identitate puternică, dar mai puțin cunoscută.
  • Anul acesta poți merge și pe Cythera, „insula Afroditei” care e și bijuteria Greciei.

Grecia are mii de insule care-ți fură ochii, iar vara asta vor fi cu siguranță destinațiile de top pentru vacanțe. Cu toate astea, Voyageurs du Monde, o companie de turism din Franța susține că există încă multe enclave mai puțin cunoscute, dar la fel de atrăgătoare.

În ce locuri mergem vara asta în Grecia?

Depinde ce cauți! Unii preferă alternative mai liniștite și mai sălbatice, alții vor lux, și multă gălăgie! Viață de noapte. Uite, Ingrid Wicke, managerul de la Voyageurs du Monde spune că unele insule rămân conservate și puțin cunoscute pe plan internațional, mai ales pentru că e mai greu de ajuns la ele: cu avionul sau la unele cu barca.

Se pare că destinațiile ideale pentru cei în căutarea unei experiențe mai autentice sunt insulele din Arhipelagul Sporadelor, Dodecanezul și Insulele Ionice, mai degrabă decât cele mai populare Ciclade. Alonissos, inclusă în Arhipelagul Insulelor Sporade, este descrisă ca un templu al scufundărilor și o oază de liniște în comparație cu Skiathos și Skopelos.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Apoi Chios, care e prezentată ca o poartă către Orient, cu o identitate puternică și puțin cunoscută, deși este un important producător mondial de rășină de mastic. Cythera, „insula Afroditei”, e și bijuteria Greciei, situată între Creta și Peloponez. Este descrisă de pictori și poeți în multe cărți și articole, dar puțini turiști au pus piciorul acolo, iar accesul dificil îi oferă și o aură sălbatică. Deci mai ai în Grecia multe locuri, plaje frumoase și peisaje impresionante pe care să le descoperi anul acesta.

Citește și