Deținuții vor avea mese festive de Paște. Ciorbă, drob și friptură în meniu. De băut: suc fără zahăr

Dacă te uiți pe meniul de Paște al deținuților din România, ai putea zice că în penitenciare se mănâncă mai bine ca în unele spitale sau chiar hoteluri unde sunt ținuți în carantină românii care ar putea avea coronavirus.

Administrația Națională a Penitenciarelor a dezvăluit cum vor arăta mesele pe care le vor primi de sărbători cei condamnați la închisoare cu executare. Micul dejun e oarecum banal: ceai, pâine, mezeluri și marmeladă – cam ce ai avea la un hotel de trei stele cu patron cam zgârcit.

Prânzul e însă festiv și ar putea pica destul de greu la stomac: ou roșu, pâine, ceapă verde, ridiche, drob, ciorbă de miel/porc/vită/pui (în funcție de regim sau religie), piure de cartofi cu friptură de porc/vită/miel/pui cu sos, 200 de grame de cozonac și jumătate de litru de suc fără zahăr. Cina e mai light: pilaf de orez și carne de porc/vită/pui.

Și în a doua zi de Paște va fi un prânz festiv în închisori, dar nu așa consistent: ciorbă țărănească cu carne de porc/vita/pui, iahnie de fasole cu cârnați, 200 de grame de cozonac și o jumătate de litru de suc fără zahăr. La cină, deținuții vor primi paste cu brânză.

Sunt mese bogate, pe care unii dintre românii concediați sau trimiși în șomaj tehnic și le-ar permite cu greu. E vorba și despre o compensație, explică ANP. În timpul stării de urgență, deținuții nu mai pot primi pachete cu mâncare și nici vizite.

Exit mobile version