• Peștele, fructele de mare și cerealele integrale sunt nelipsite.
  • Dieta mai conține nuci, ulei de măsline, lapte, brănză și carne slabă.
  • Ca dieta să fie completă, nu trebuie să lipsească legumele verzi.

E cam târziu ca acum să te apuci de diete de slăbit pentru sezonul estival, dar poți să te gândești să adopți un stil de viață sănătăs a la longue. O idee este dieta Atlantic. Și după cum îi spune numele, peștele nu trebuie să lipsească. Așa că, peștele și fructele de mare sunt „must have-ul” dietei, scrie Huffington Post.

Și, bineînțeles, trebuie să adaugi fructe și legume de sezon, pâine, cereale integrale, nuci și ulei de măsline. În plus, poți consuma lapte, ouă, carne slabă de vită sau porc și brânză și….cireașa de pe tort – poți bea și vin, dar cu moderație..

125 de familii au ținut dieta, timp de 6 luni. Nu doar că au pierdut în greutate, dar au înregistrat cu 42% mai puține șanse de a avea simptome ale afecțiunilor metabolice, cum sunt bolile de inimă, diabet sau accidentul vascular cerebral.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Dar dacă nu poți să ții dieta, poți să începi să faci sport. Și când ești susținut de toată comunitate, altfel merge treaba. Un primar dintr-un sat din Italia nu a ținut secretă lupta lui cu kilogramele în plus și a început să alerge. Dar nu a făcut-o singur. În fiecare joi seara, toți locuitorii satului alearga împreună cu el pentru a-l încuraja.

Dacă această dietă este atât de populară, este pentru că și-a dovedit recent beneficiile pentru sănătate într-un studiu publicat în revista științifică Jama Network Open în februarie 2024. Timp de șase luni, cercetătorii au studiat 250 de familii, dintre care jumătate au adoptat dieta Atlantic prin consumând alimente locale, proaspete și minim procesate. Cealaltă jumătate nu și-a schimbat obiceiurile alimentare.

Citește și