Donald Trump își pierde din popularitate. Criza economică și protestele i-au scăzut-o cu 10%

Donald Trump își pierde din popularitate. Criza economică și protestele i-au scăzut-o cu 10% Sursă foto: Profimedia
  • Popularitatea preşedintelui SUA, Donald Trump, a scăzut cu 10% în ultima lună
  • Sondaj Gallup: Donald Trump are o cotă de încredere de 39%
  • Scăderea popularităţii lui Donald Trump intervine în contextul crizei economice generate de pandemie şi al protestelor antirasism

Popularitatea lui Donald Trump a scăzut cu 10% în ultima lună, în contextul crizei economice generate de pandemie şi al protestelor izbucnite după moartea afro-americanului George Floyd, arată un sondaj efectuat de Institutul Gallup.

Popularitatea preşedintelui SUA a scăzut de la 49% la 39% în ultima lună, iar rata dezaprobării politicilor sale a crescut de la 48% la 57%, potrivit site-ului de ştiri Axios.com.

Institutul de sondare a opiniei publice Gallup notează că furia publică faţă de moartea afro-americanului George Floyd în timp ce era imobilizat de agenţi de poliţie şi faţă de nedreptăţile rasiale reprezintă „o provocare semnificativă” pentru preşedintele Donald Trump.

În privinţa situaţiei locurilor de muncă, încrederea în Partidul Republican, din care face parte Donald Trump, a scăzut de la 92% la 85%. În materie de politici economice, Donald Trump are acum o susţinere de 47% în rândul cetăţenilor, comparativ cu 63% în ianuarie şi cu 58% în februarie. Doar 42% dintre americani sunt mulţumiţi de modul în care preşedintele Donald Trump a gestionat criza pandemiei, comparativ cu 50% în aprilie.