• Dr. Michael Roizen susține că și-a inversat vârsta biologică cu 21 de ani.
  • Medicul susține că exercițiile fizice sunt esențiale în rutina sa.
  • Dieta pe care o urmează este cea mediteraneană bogată în fructe, legume și cereale.

După o anumită vârstă, cred că îți dorești să dai timpul înapoi și să ai corpul pe care îl aveai acum ani de zile. Am o veste bună! Mitul tinereții fără bătrânețe s-ar putea să fie real. Dr. Michael Roizen, medic la Clevland Clinic și creatorul conceptului de „vârstă biologică”, spune că și-a inversat vârsta cu 21 de ani.

Ce este acest concept de „vârstă biologică”?

Michael Roizen a venit cu acest concept de „vârstă reală” sau „vârstă biologică”. Practic el spune că vârsta corpului nu trebuie neapărat să coincidă cu cea din buletin. Medicul consideră că stilul de viață afectează vârsta la care se află corpul tău. Dacă ai o dietă sănătoasă și ești activ, corpul tău se va simți mai tânăr. Și dacă vrei să îți afli vârsta biologică, sunt tot felul de teste făcute de doctori ce constau în examen oftalmologic, verificarea elasticității pielii, verificarea funcțiilor cognitive și a echilibrului.

Care sunt pașii pe care i-a urmat Dr. Roizen pentru a întineri cu 20 de ani?

Roizen pune accent foarte mult pe dietă și sport. Acesta se asigură că face cel puțin 10.000 de pași pe zi și chiar își parchează mașina la 1.6 km de locul de muncă. În plus, face cel puțin de 3 ori pe săptămână cardio. Dacă vrei să întinerești, dieta este foarte importantă. Acesta adoptă dieta mediteraneană bogată în legume, fructe, cereale integrale, leguminoase, nuci, seminte și ulei de măsline. În plus, își ia aportul de proteine din pește și fructe de mare. Însă, nu numai ce mânănci este important ci și când o faci. Prânzul este foarte important pentru Roizen pentru că atunci este momentul în care ai nevoie de cel mai mare aport de vitamine și minerale. La cină mănâncă mai light, de obicei doar o salată. În plus recomandă postul intermitent între orele 11:00 și 19:00 pentru că îi dau o stare de bine și are un somn mult mai odihnitor.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și