• În frauda romantică, victima oferă bani de bunăvoie.
  • Societatea are puțină simpatie pentru victimele fraudei romantice.
  • Victimele sunt adesea persoane inteligente, dar vulnerabile emoțional.
  • Anul trecut, UK a primit 8.036 de sesizări de fraudă romantică.
  • Fiecare victimă din Marea Britanie pierde în medie 13.380 de euro.

Te iubesc oricum ai fi! Cum arată sindromul Stockholm in iubire – m-ai lăsat fără bani, dar nu pot să mă las de tine. Deși au fost păcălite de escroci sentimentali care le-au golit conturile și de mii de euro, mai multe femei din Marea Britanie spun că au trecut prin cea mai fericită perioadă din viața lor. Asta pentru că au primit iubirea și atenția de care aveau nevoie, arată Daily Mail.

Femeile care au fost păcălite de escroci sentimentali țin secret acest lucru și spun că există șanse să se întoarcă la cel care le-au păcălit, chiar dacă sunt conștiente de banii pe care i-au pierdut. Ele cred că acel om le poate iubi cu adevărat.

Britanicii spun că aproape 100 de milioane de euro au luat escrocii de la femeile vulnerabile anul trecut, iar că în medie o femeie pierde cam 13.000 de euro din cauza acestor fraude.

Recomandări

CRĂCIUNUL ESTE DESPRE PACE
UN „GO TO HELL” FESTIV
ALERTĂ ÎN MAREA BALTICĂ
CARE-I ADEVĂRUL?
APUNE ERA TIKTOK?

„Vulnerabilitatea emoțională e ajutată și de tehnologie. Îmi e greu să cred că acești prădători sentimentali ar fi avut cum să își manifeste dragostea lor în online fără online. Iarăși ajungem la tehnologie și dovedim că tehnologia face rău. Trebuie să înțelegem că există această vulnerabilitate emoțională, asta este clar, este exact acest sindrom Stockholm al online-ului, probabil de aici și încercarea de a salva un suflet pierdut”, a explicat Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City, la Aleph News.

Frauda romantică este un fenomen prin care un escroc își creează un profil fals pe rețele, o poveste personală tristă și ademenește altă persoană într-o relație ca să le fure banii – partea cea mai rea e că victima oferă banii de bunăvoie. Acestea rămân și fără bani și fără respectul societății, pentru că au parte de foarte puțină simpatie.

Femeile sunt adesea persoane inteligente și de succes, dar vulnerabile emoțional din cauza unei situații personale: diagnosticare cu cancer, moartea unei persoane dragi, sau un divorț. Toate trimit bani escrocilor din simpatie și consideră că sunt într-o relație. Sunt disperate după ideea unei iubiri adevărate, de aceea oamenii consideră că acestea sunt în negare. Când își dau seama ce au făcut, victimele simt multă vină, jenă și nu spun ce au făcut nici familiei.

Citește și