E bine să ai prieteni la muncă? Radu Leca: „Prietenia la job e o responsabilitate pe care unii dintre noi nu suntem capabili să o integrăm”

Probabil și tu ți-ai pus întrebarea de multe ori dacă e bine sau nu să îți faci prieteni la locul de muncă. Te gândești că prieteniile te pot ajuta atunci când ai nevoie de sprijin emoțional, pentru că ei te pot înțelege cel mai bine, dar îți poți pune problema și de trădare.

„În momentul în care mergem pe ideea de socializare, noi trebuie să știm foarte clar că vom primi o oarecare susținere emoțională din partea celor din jur, o susținere psiho-socială, cu cine ieși, ce vorbești, partea de echilibrare în interiorul echipei. Dacă vrei să creezi ceva, ai nevoie de cel puțin un om care să te susțină. Prietenia la job reprezintă o responsabilitate pe care unii dintre noi nu suntem capabili să o integrăm în mod concret. Eu, recunosc, lucrez cel mai bine singur dintotdeauna fiindcă dinamica pe care eu o am este una înaltă, nu îmi face nimeni față”, a explicat Radu Leca, psiholog, la Aleph News.

Top 5 motive pentru care este bine să ai prieteni la job

  1. Susținerea emoțională
  2. Susținerea psiho-sociala
  3. Echilibrarea în echipă
  4. Crearea de proiecte în echipă
  5. Menținerea unui climat de aparenta intelegere

Top 5 motive pentru care nu este bine să ai prieteni la job

Exit mobile version