• Știm că, dacă ne începem ziua cu un antrenament, acesta ne va stimula metabolismul, va arde calorii, iar corpul nostru va fi mai pregătit pentru o zi plină.
  • Oamenii de știință britanici au descoperit că acest efect poate fi obținut dacă mizăm pe sexul regulat dimineața.
  • Sexul pentru o dimineață bună ne pune într-o dispoziție excelentă, dar ne și întinerește cu până la 7 ani.

Oamenii de știință britanici au descoperit că acest efect poate fi obținut dacă mizăm pe sexul regulat dimineața. Nu numai că sexul pentru o dimineață bună ne pune într-o dispoziție excelentă, dar ne și întinerește cu până la 7 ani dacă îl practicăm cu regularitate.

Testosteron

Cel mai eficient mod de a avea un aspect proaspăt este să mențineți o viață sexuală activă dis-de-dimineață. Influența întineritoare a sexului de dimineață este influențată și de nivelul semnificativ mai ridicat de testosteron din timpul orelor de dimineață ale zilei. Experții notează, totuși, că sexul la primele ore este benefic doar dacă organismul a avut în prealabil cantitatea necesară de somn odihnitor.

Potrivit unui studiu realizat de sexologul Dr. David Weeks, bărbații și femeile mai în vârstă cu o viață amoroasă activă par cu cinci până la șapte ani mai tineri decât vârsta lor reală. Cuplurile care se răsfață în îmbrățișări pasionale la trezire de cel puțin trei ori pe săptămână arată cu până la șapte ani mai tineri decât persoanele mai puțin sexuale. Secretul tinereții, spune el, este mult mai ușor de găsit decât respectarea unor regimuri alimentare stricte și a unor produse cosmetice scumpe.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
GEN Z SUFERĂ DE DOOMSCROLLING
„ÎN SLUJBA ȚĂRII”
TRANSFORMAREA ANULUI

Toxine

În timpul sexului, se eliberează endorfine, cunoscute ca fiind hormonul care contribuie la buna dispoziție și la refacerea pielii. Actul sexual în sine îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce aduce mai mult oxigen la nivelul pielii și elimină mai repede toxinele acumulate și stimulează sinteza colagenului. Aceste influențe conferă pielii un aspect mai proaspăt și mai radiant și reduc formarea ridurilor. În timpul sexului se eliberează, de asemenea, hormoni de creștere, ceea ce previne apariția ridurilor.

Promovează elasticitatea pielii

Activitatea sexuală regulată este asociată cu niveluri mai ridicate de estrogen, care este esențial pentru menținerea sănătății pielii prin creșterea producției de colagen și a conținutului de acid hialuronic, care este un hidratant natural. Îmbunătățirea hidratării și a conținutului de colagen ajută la îmbunătățirea elasticității pielii.

Păr

Crește sănătatea părului. Nivelurile de estrogen sunt asociate cu un păr mai gros și mai des. Prin creșterea nivelului de estrogen, sexul poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea părului. Stimulează încrederea – atunci când ai o viață sexuală sănătoasă, aceasta îți poate stimula încrederea și stima de sine. Este posibil să te simți mai motivat să rămâi în formă, urmând o dietă sănătoasă și făcând exerciții fizice în mod regulat, toate acestea te pot face să te simți mai tânăr. Nu există limite în ceea ce privește numărul de ori de câte ori trebuie să faceți sex pentru a vedea rezultate. Cu toate acestea, sexul are multe beneficii dincolo de frumusețe. Pe lângă consolidarea intimității cu partenerul tău, poate ajuta, de asemenea, la creșterea ritmului cardiac și la creșterea masei musculare.

În cea de-a treia vârstă, sexul întinereste la rândul său inima. Un alt studiu realizat de sexologii olandezi dovedește că seniorii activi din punct de vedere sexual au o memorie mai bună, iar funcțiile creierului lor sunt mai rapide. Sexul de dimineață la adulți stimulează creșterea de noi celule în creier.