• Localurile din Marea Britanie s-au deschis în exterior, spre bucuria patronilor
  • Oamenii s-au reunit cu cei dragi după luni întregi de așteptare
  • Vânzările au fost cu 471% mai mari decât anul trecut, dar în scădere față de 2019
  • Mai mult de jumătate din localuri nu au îndeplinit condițiile de deschidere

Industria HoReCa din Anglia a luat o gură de oxigen, după un an în care a suferit din cauza restricţiilor.

Patronii au avut parte de vânzări record, în prima zi de redeschidere a teraselor, barurilor și restaurantelor în exterior.

Clienții au fost, la rândul lor, fericiți că au putut lua masa în oraș. Unii dintre ei au marcat în acest fel revederea cu cei dragi, după luni întregi în care au stat la distanță.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Oamenii au rămas la mese și după lăsatul serii, fapt care a dus la vânzări mai mari cu 471% față de anul trecut. Totuși, în comparație cu aprilie 2019, acestea sunt mai mici cu 16%, semn că britanicii păstrează o urmă de reținere.

Unii clienți, după câteva guri de bere, păreau că au și uitat numărul lunilor în care au stat departe de terase.

Pub-urile se vor deschide săptămânile următoare și în restul Regatului Unit. Într-un an obișnuit, în Marea Britanie funcționează 48.000 de localuri. Pentru că nu au suficient loc pe terase, doar jumătate dintre acestea vor putea funcționa, conform British Beer and Pub Association.