• Prima sală de escaladă construită de la zero este la Timișoara.
  • Escalada presupune folosirea întregului corp pentru a trece obstacole.
  • Clădirea a fost visul unor pasionați de cățărare din 2008.

Escalada sportivă, a devenit tot mai populară în România. În țară există multe săli de escaladă, dar toate au fost amenajate în spații deja existente. Ei bine în Timișoara s-a deschis o nouă sală modernă pentru pasionații acestui sport.

Ce știm despre noua sală de escaladă de la Timișoara?

La Timișoara, pasionații acestui sport au realizat un vis vechi din 2008, construind prima sală dedicată exclusiv escaladei. Adrian Margea, unul dintre inițiatorii proiectului One Move, a povestit cum inițial sala lor funcționa într-o fostă fabrică de pălării. După ani de mutări dintr-un spațiu în altul, noua sală oferă un spațiu modern, cu un zid de cățărare interior de 13 metri și unul exterior de 15 metri. Sala va avea aproximativ o sută de trasee, variind de la ușoare la unele de dificultate națională.

Unde mai putem să mergem să ne cătărăm în România?

Te poți cățăra pe stâncile de la Cheile Turzii, Cheile Bicazului sau pe faimosul perete de la Vadu Crișului, pentru cei care vor să simtă adrenalină naturală. Dar dacă vrei ceva mai urban, ai și săli de escaladă prin marile orașe, săli în hale industriale, unde îți pui abilitățile la treabă pe trasee care te fac să te simți ca Spiderman.

Recomandări

CÂT DE SMART E ORAȘUL TĂU
ELEVI MULȚI, PROFI PUȚINI
ÎNCARCI EV-UL ÎN 5 MIN
MILTON AMENINȚĂ FLORIDA
INOVAȚIE LA WIMBLEDON
TIMBERLAKE VINE LA EC

Citește și