• Partidul de guvernare din Japonia a iscat controverse
  • Toshihiro Nikai a spus că femeile pot participa la ședințe, dar fără să vorbească
  • Toshihiro Nikai: „Este important să înțelegi ce fel de discuții au loc”
  • Fostul premier Yoshiro Mori a iscat și el discuții aprinse
  • Mori a afirmat că ședințele cu femeile sunt prea dificile
  • Yoshiro Mori: „Sunt un chin, pentru că femeile au dificultăți de exprimare”

După un scandal de sexism declanșat de șeful Comitetului Olimpic, Japonia trece la episodul doi. Partidul de guvernare vrea mai multe femei la ședinte, dar cu o condiție: să nu vorbească.

Partidul Liberal Democrat aflat la putere în Japonia a propus un plan care permite ca cinci femei din legislativ să se alăture, ca observatori, la ședințele importante. Să privească și să bage la cap, spune unul dintre liderii partidului. Are 82 de ani.

Toshihiro Nikai, secretarul general al Partidului Liberal Democrat: „Este important să înțelegi pe deplin ce fel de discuții au loc. Privește, despre asta este vorba. Este important să înțelegi pe deplin ce fel de discuții au loc. Privește, despre asta este vorba“.

După afirmațiile făcute într-o conferință de presă, Nikai a înfuriat organizațiile care militează pentru egalitatea între sexe.

N-a trecut nici o lună de când fostul premier Yoshiro Mori, desemnat să se ocupe de organizarea Jocurilor Olimpice, spunea că ședințele cu femeile sunt un chin. „Vorbesc mult, au dificultăți de exprimare și se acoperă una pe alta pentru că sunt prea competitive“, a spus el. A demisionat săptămâna trecută.

Japonia este pe locul 121 din 153 într-un clasament al inegalităților de gen, spune Forumul Economic Mondial.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE