• Cercetătorii Deloitte: Femeile sunt stresate și nu-s susținute de șefi.
  • Numărul femeilor stresate a crescut cu 50% în ultimii doi.
  • 16% dintre femei și-au schimbat jobul din cauza programului.

Stresul la muncă a devenit noul accesoriu must not have din acest an! Femeile care lucrează se simt mai stresate de la an la an. Cercetătorii de la Deloitte Women Work au făcut un studiu despre femeile care nu se simt sprijinite de șefii lor și au constatat că numărul a crescut cu 50% față de anul trecut la nivel global.

Anul acesta, 16% dintre cele 5.000 care au participat la studiu au zis că și-au schimbat job-ul din cauza salariului și programul obositor din cauza căruia nu mai aveau viață personală. Una din 10 femei simt că pot discuta cu managerul despre echilibrul dintre viața profesională și cea personală – le este teamă să nu piardă promovarea.

Aproape 50% dintre femei spun că principala lor ocupație din viața personală este să-și crească copii, chiar dacă aduc cei mai mulți bani în casă – pentru 30% dintre femei jobul soțului este mai important decât al lor.

Recomandări

PUTIN AMENINȚĂ COREEA DE SUD
CÂND VOR FI ALEGERILE PREZIDENȚIALE?
RUSIA ATACĂ MASIV UCRAINA
HOLD THE PATRIOT!
22 DE OAMENI MOR ÎN GAZA
NOUL LOOK DE FĂCUT BANI

Concluzia studiului este că șefii trebuie să țină cont de viața personală ca să aibă șanse egale cu bărbații – în România avem o diferență mică între cheltuielile bărbaților și a femeilor de aproape 5%, față de media europeană de aproape 13%, conform datelor Eurostat.

Citește și