• Este de așteptat ca New Jersey să devină una dintre cele mai mari piețe de marijuana din SUA
  • Oficialii din New Jersey urmează să stabilească normele după care se va putea vinde marijuana și cine va putea face acest lucru
  • Anul acesta s-a înregistrat un număr foarte mare de arestări pentru consumul de droguri în comunitățile minoritare din New Jersey

Alegătorii din New Jersey au votat pentru aprobarea unui amendament constituțional prin care se legalizează canabisul. Acest lucru pune presiune asupra statelor vecine, precum New York, scrie New York Times.

După ani de eșecuri legislative, alegătorii din New Jersey au autorizat marți legalitatea folosirii marijuanei în scop recreațional. Decizia vine după ce anul acesta a fost un număr foarte mare de arestări pentru consumul de droguri în comunitățile minoritare.

Votul de marți le va permite oficialilor din New Jersey să înceapă procesul – care ar putea să fie unul îndelungat – de stabilire a normelor legate de reglementarea și testarea canabisului și eliberarea licențelor pentru comercializarea drogului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Rezultatul votului crește și presiunea asupra parlamentarilor din New York și Pennsylvania care susțin legalizarea marijuanei. Dacă ei nu vor lua măsuri rapide, riscă să piardp avantajul competitiv față de New Jersey, care este de așteptat să se trnasforme în una dintre cele mai mari piețe de marijuana din țară.