• Designerul de interior Peggy Prendeville a cumpărat o capelă istorică din Londra în 1999 și a petrecut 2 ani renovând-o.
  • Acum, ea pune pe piață proprietatea cu patru dormitoare pentru 2,95 milioane de lire sterline sau 3,72 milioane de dolari.
  • Prendeville spune că este timpul ca ea să își reducă dimensiunea pe măsură ce îmbătrânește și copiii ei sunt toți mari.

În 1999, Peggy Prendeville locuia într-un depozit transformat din Londra. Cu doi copii în urmă, familia ei își depășea casa și ea căuta un loc nou în care să trăiască. „De vreme ce locuiam într-un depozit transformat, cu tavane de șase metri, știam că îmi doresc un alt spațiu neobișnuit, cu tavane înalte, dar nu mă gândeam la o biserică”, a declarat Prendeville, un designer de interior în vârstă de 67 de ani, pentru Business Insider. „Nu am vrut să cumpăr doar o casă obișnuită sau un apartament”.

Din întâmplare, o vecină tocmai își vânduse locul și i-a recomandat lui Prendeville o agenție imobiliară. „I-am spus agentului meu imobiliar că caut o școală, un depozit, o fabrică, un turn de apă sau chiar o biserică dacă are una”, a spus Prendeville. După cum s-a dovedit, agentul imobiliar ei știa de două biserici care căutau noi proprietari.

Nu i-a plăcut prima biserică pe care au vizitat-o, dar a doua a fost perfectă. „Eu și soțul meu plănuiserăm să ne petrecem toată vara căutând un loc nou în care să trăim și l-am găsit în prima zi”, a adăugat ea. Prendeville și familia ei au chemat acea biserică acasă în ultimii 24 de ani. Acum, ea pune pe piață proprietatea de 3.196 de metri pătrați pentru 2,95 milioane de lire sterline, sau 3,72 milioane de dolari.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Acea biserică din Camberwell, sudul Londrei, obișnuia să facă parte dintr-un colegiu de formare a profesorilor la începutul anilor 1900, cunoscut sub numele de St. Gabriels College, a spus Prendeville.

„În Anglia anilor 1970, s-a decis că erau prea mulți profesori pregătiți pentru prea puține locuri de muncă disponibile. Multe colegii de formare a profesorilor au fost închise, inclusiv acesta, așa că Goldsmiths College of Art a preluat clădirea”, a spus Prendeville.

Colegiul a rămas în biserică până la începutul anilor ’90, a spus ea. După ce s-a mutat, proprietatea a fost vândută unui dezvoltator care a transformat clădirea într-un complex de apartamente cunoscut sub numele de St. Gabriels Manor. „Când au ajuns la biserică, au vrut să o împartă în patru apartamente. Dar English Heritage – o organizație dedicată conservării clădirilor – i-a oprit din cauza semnificației istorice a clădirii”, a spus ea.

La un capăt al bisericii, Prendeville a creat un alt etaj deasupra mezaninului existent. Ea a pus un dormitor și biroul la mezanin și a folosit întregul al treilea nivel pentru dormitorul principal.

La celălalt capăt de biserică, ea a creat un nou nivel de mezanin pentru a face loc unui living cu televizor. În loc să folosească balustrade tipice, Prendeville a optat pentru panouri de sticlă, astfel încât vederea de ansamblu a capelei să nu fie obstrucționată de stâlpi inestetici.

În biserică există patru băi și toate au un aspect modern care contrastează cu restul clădirii. „Nu îmi puteam permite să aleg un antreprenor de construcții care să facă toată renovarea, așa că i-am organizat pe toți meseriașii. Eram director de șantier cu normă întreagă și am cumpărat și toate materialele de construcție”, a spus Prendeville.

Citește și: