Găsirea unui hobby, varianta cea mai ușoară de a scăpa de anxietatea provocată de pandemie

Pandemia ne afectează și psihic nu doar fixic Iar asta o arată zeci de studii despre care am vorbit și noi la Aleph News.

De aceeea este important să ne găsim un hobby – să facem ceva ce ne eliberează de stres.

Daiana de la emelicious.food – este, de meserie, mămică. Ea și-a găsit liniștea în…gătit. De dimineață până seara, prepară delicatese pe care le postează mai apoi pe Instagram. Are deja o „armată” de susținători care îi urmează exemplul și care abia așteaptă o nouă rețetă.

„Pentru astazi, m-am gandit sa iti arat cum gatesc curcan in unt si sos de rosii si garnitura de orez. (…) Putem observa ca sosul si-a schimbat culoarea, din acel rosu aprins in portocoliu. Oprim focul si dupa il putem pune in farfurie alături de orez”, spune Diana Vochin.

Încurajez oamenii să încerce, să expermineteze. Pentru mine cand intru in bucatarie, parca uit asa, de tot. Ma concentrez pe ingrediente, pe amestecul lor si ma eliberez unpic. E ca o terapie cumva. Mi-am dat seama ca la sfarsitul unei zile agitate in care fetita mea nu vrea sa doarma si alearga toata ziua, o culc si apoi ma apuc sa framant un aluat si se duce toata energia negativa”, adaugă Diana.

Exit mobile version