Generația Young petrece prea mult timp pe telefon. 14% dintre copii sunt crescuți după sfaturile specialiștilor

Dacă puștiul tău face sport mai puțin de 3 ore pe zi, înseamnă că nu ți-l crești cum trebuie.

Generația Young petrece prea mult timp în fața ecranelor. Specialiștii spun că nu-i cel mai sănătos mod să-ți crești copilul pentru că până la 5 ani e perioada de formare a obiceiurilor. Cel mic are nevoie de o viață echilibrată – mai mult somn și sport decât ore întregi cu telefonul în mână.

Cercetătorii de la Universitatea din Wollongong au făcut un studiu pe 7.000 de copii din 33 de țări și au remarcat că doar 14% dintre cei de 3 și 4 ani dorm sau fac sport suficient.

Organizația Mondiala a Sănătății recomandă părinților ca puștii să doarmă între 10 și 13 ore, să facă activități fizice care depășesc 3 ore zilnic și maxim o oră în fața device-urilor. Majoritatea copiilor nu ating aceste standarde de sănătate și riscă să aibă probleme în viitor. În Africa, s-a înregistrat cel mai mare procent de copii care au respectat recomandările, aproape 25%, în timp ce în America, doar 8% dintre copii cresc într-un mod sănătos.

O companie americană care se ocupă cu siguranța copiilor în mediul online a descoperit că  75% dintre familiile cu copii sub 5 ani au o tabletă acasă. Doar 1 din 4 părinți cred că e potrivit ca funcțiile de control parental să fie folosite înainte ca acel copil să împlinească 3 ani.

Exit mobile version