• Ghosting înseamnă întreruperea oricărei comunicări fără explicații.
  • Studiu: 25% dintre participanți au avut parte de ghosting.
  • Psihologii recomandă să ieși cu prietenii, sau să-ți găsești un hobby.

Că ne place sau nu, ghosting-ul, adică întreruperea oricărei comunicări fără explicații, a devenit o parte a întâlnirilor de astăzi. Studiile arată că 25% dintre participanți au avut parte de ghosting, iar 20% au recunoscut că au aplicat ghostingul unor parteneri, scrie New York Times.

Cele mai frecvente situații de ghosting apar la întâlnirile online, principalul motiv fiind teama de o relație abuzivă, iar principala scuză – că oamenii au simțit că nu datorează nimic celuilalt. Psihologii spun că acest comportament generează o incertitudine dureroasă, care afectează grav încrederea în sine a persoanei părăsite. Totuși, există situații în care ghosting-ul poate fi justificat.

Dacă partenerul este agresiv sau nu respectă limitele personale, e mai bună o despărțire scurtă și politicosă după doar una sau două întâlniri. Experții spun că, în cazul unei relații scurte, e OK să te desparți printr-un mesaj text politicos.

Recomandări

ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
ZIUA EDUCAȚIEI
TRUMP VREA RIPOSTA
PRINCESS DIARIES 3
DRONE RUSEȘTI ÎN DELTĂ
ERUPȚIE SPECTACULOASĂ

Dacă e vorba de o relație mai lungă, ce a implicat și intimitate, ar fi mai bine să folosești măcar o discuție telefonică. Sfaturile psihologilor pentru cei afectați de ghosting? Ieși cu prietenii, fă mișcare sau găsește-ți un hobby. Și repetă-ți de fiecare dată că nu a fost vina ta.

Citește și