• Cercetătorii britanici propun să folosim halbe mai mici.
  • halbă mai mică înseamnă mai puțin alcool consumat.
  • Oamenii calculează cât au băut după numărul de pahare.

Halbele de bere intră la apă! Britanicii vor să facă halbele mai mici și nu ca să vândă mai multă bere. E mai sănătos așa.

Dacă bei bere dintr-o halbă de 380 de ml în loc de jumătate de litru, o să ajungi să bei mai puțin alcool, e concluzia trasă de cercetătorii de la Universitatea Cambridge. Mai exact, în barurile în care a fost făcut studiul britanicilor, consumul de alcool a scăzut cu 10% și asta pentru că oamenii tind să calculeze cât au băut în funcție de numărul de halbe și nu de volumul de alcool. Un alt studiu de la începutul anului a arătat că și consumul de vin poate să scadă prin aceeași metodă.

Chiar dacă britanici spun că mărimea contează la bere, și mai important e să te simți bine. Dacă nu ești fan bere și vrei băuturi mai fine, există soluții și pentru tine.

Recomandări

CE FACEM CU DEZINFORMAREA?
CUM SCHIMBĂM EDUCAȚIA?
UNDE MERGI AZI?
UNDE MERGI BANII?
ATACURI ÎN UCRAINA
„FEMEILE NU SUNT LIBERE”

Restaurantul Pic din Franța a câștigat titlul de cel mai bun restaurant de fine dinning de la TripAdvisor. Are 3 stele Michellin și cei care au stat acolo la masă spun că experiența e unică de la mâncare și băutură, până la servicii. Din 3.100 de recenzii de pe TripAdvisor,  2700 sunt de 5 stele. O masă pe cinste mai găsești și în Columbia la restaurantul 1621 sau în Marea Britanie la Northcore, care sunt și ele pe podiumul restarantelor de top.

Citește și