• Afectați de pandemie, Marea Britanie vrea să introducă roboți pe câmpuri.
  • În prima fază testele cu roboţi vor fi efectuate la fermele care cultivă mere, afine, salată şi brocoli, scrie Bloomberg.
  • Problema lipsei de muncitori sezonieri este agravată și de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Fermierii britanici au ajuns la capătul puterilor, după ce pandemia de coronavirus şi Brexitul au dus la scăderea numărului de muncitori sezonieri necesari pentru a le culege fructele şi legumele. Agricultorii britanici au încercat să-i angajeze și pe englezi, însă fără succes – aceștia fug de pe câmp pentru că nu fac față efortului. Așadar, singura lor soluție sunt roboții!

Potrivit Bloomberg, inițial, agricultorii vor testa roboții la fermele care cultivă căpșuni, mere, afine, salată şi brocoli. 

„Această situaţie ar putea provoca probleme serioase pentru numeroase sectoare, precum culegerea de fructe şi legume, ceea ce pe cale de consecinţă va conduce la reducerea alimentelor disponibile în Marea Britanie, într-un moment în care este mare nevoie de ele”, a declarat Simon Pearson, profesor de tehnologie agricolă la Universitatea din Lincoln.

În timp ce britanicii fug de joburile din agricultură, în ultimele luni, sute de români au plecat la muncă, la cules fructe și legume.

Citește și:

Muncitorii români, aduși în Marea Britanie pentru a-i învăța pe englezi cum să culeagă fructe şi legume în propria lor țară: Pare o nebunie, dar așa e!

Muncitorii români mană cerească pentru englezi: „Trebuie să fii apt fizic”

Românii salvează din nou recolta din Anglia. Alte două avioane au plecat spre Regat