• În primele 6  luni din acest an, în România s-a pronunțat un divorț la fiecare 7 minute.
  • Cel mai frecvent divorțează bărbații între 45-49 ani și femeile între 35-39 ani.
  • Infidelitatea este prima cauză invocată de unul dintre soți pentru a cere divorțul.

În România, o căsnicie s-a încheiat la fiecare șapte minute, în prima jumătate a acestui an, arată datele publicate de INS.

Infidelitatea este prima cauză invocată de unul dintre soți pentru a cere divorțul, arată datele statistice. Un alt motiv îl reprezintă gelozia, urmată de comportamentul violent al partenerului de viață. O altă cauză principală care duce la divorț este abuzul de alcool sau de alte substanțe.

În cazul bărbaților, cele mai multe divorțuri sunt cerute de cei care au între 45 și 49 de ani, iar numărul lor crește odată cu vârsta. Cât privește femeile, cele mai multe solicitări de a încheia căsnicia la tribunal sau la notar vin din partea celor care au între 35 și 39 de ani.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Pe județe, cele mai ridicate valori ale vârstei la divorț la bărbați s-au înregistrat în Vâlcea (46,2 ani), Teleorman (45,8 ani) și Ialomița (45,6 ani), iar la femei în municipiul București (42,4 ani), Teleorman (42,2 ani) și Vâlcea (42,0 ani).

În urmă cu 200 de ani, motivele dominante erau altele: abandonul familial, boli, bigamie, amestecarea de sânge, călugărirea unuia dintre soţi, hoţia bărbatului, diferenţe sociale nepotrivirea de vârstă sau sodomie.

Citește și