Doi tineri au decis să salveze pădurile din România. Filip şi Robert vând brăţări confecţionate manual, iar cu banii astfel obţinuţi plantează copaci. Brăţările sunt realizate de tineri instituţionalizaţi.

Programul lansat de cei doi tineri se numeşte „Muma Pădurii”.

Concret, brăţările sunt comercializate în mediul on-line şi pentru fiecare obiect vândut se plantează un copac. Plantarea se desfăşoară în mod organizat, în colaborare cu cei de la Tăşuleasa Social, care plantează de două ori pe an zeci de mii de puieţi.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Filip, unul dintre fondatorii programului „Muma Pădurii”, susţine că ideea i-a venit după ce a văzut că toţi copacii bătrâni din spatele casei sale au fost tăiaţi.

„Eram hai să facem ceva, ăştia taie, noi hai să plantăm şi ne-am inspirat după un model de business care există deja în străinătate, în care vinzi produse şi plantezi copaci. Şi am zis ok, hai să-l aducem în România, pentru că noi chiar avem nevoie de aşa ceva. Trebuia să fie ceva ieftin şi trebuia să fie ceva pe care să îl porţi la vedere… Vrem să plantăm în zone în care chiar contează, nu să plantăm de dragul plantatului şi să plantăm în zone în care acea pădure să aibă un impact social mult mai mare pentru comunitate, decât ar face-o dacă am planta în alte zone”, a declarat Filip Başchir, co-fondator Muma Pădurii.

Cei doi tineri plănuiesc extinderea programului prin atragerea unor persoane şi organizaţii interesate de iniţiativa lor.

„Vrem să plantăm în zone în care chiar contează, nu să plantăm de dragul plantatului şi să plantăm în zone în care acea pădure să aibă un impact social mult mai mare pentru comunitate, decât ar face-o dacă am planta în alte zone”, a adăugat Filip Başchir.

„E o pasiune de a mea şi chiar îmi place şi chiar vreau să sprijin. Din câte am înţeles, din fiecare brăţară vândută se va planta un pom. Doamne ajută, că destui taie!”, adaugă Elisabeta Moldova, cea care împleteşte brăţările.