- Inteligența a evoluat de-a lungul timpului în funcție de nevoi.
- Căutarea de hrană și adăpost au dus la dezvoltarea inteligenței.
- Un studiu pe pești arată că nevoile sexuale au ajutat inteligența.
- Masculii inteligenți au avut mai multe șanse de împerechere prin urmare mai mulți moștenitori.
Te-ai gândit că de fapt inteligența este arma secretă în jocul seducției? Un studiu captivant publicat în Nature Ecology and Evolution ne arată că, pe lângă supraviețuire, peștii care rezolvă puzzle-uri își folosesc mintea ageră pentru a atrage parteneri. Așadar, nu doar talentele culinare sau mușchii sunt sexy, se pare că și creierul joacă un rol esențial în iubire, scrie Mirage News.
Advertisment
Cum influențează selecția sexuală evoluția inteligenței
Studiul ne dezvăluie un adevăr surprinzător: în regatul animal, „smart is sexy” nu este doar un clișeu, ci o realitate evolutivă. Selecția sexuală are un impact mare asupra inteligenței în lumea animalelor. Pe scurt, animalele care sunt mai deștepte au mai multe șanse să atragă parteneri.
De exemplu, peștii care pot rezolva puzzle-uri sau care găsesc soluții inteligente pentru a supraviețui sunt adesea mai atrăgători pentru femele. Aceasta înseamnă că masculii mai inteligenți reușesc să se împerecheze mai des și să aibă mai mulți urmași. Așadar, pe lângă faptul că inteligența îi ajută să supraviețuiască, le oferă și un avantaj în iubire, ceea ce contribuie la dezvoltarea inteligenței în rândul populațiilor.
Recomandări
Ce implicații are acest studiu asupra înțelegerii inteligenței umane?
Studiul ne arată că inteligența nu este doar despre a supraviețui, ci și despre a construi relații. La oameni, asta înseamnă că trăsături precum creativitatea și capacitatea de a gândi critic pot face pe cineva mai atractiv. Așadar, nu e de mirare că mulți oameni caută parteneri care sunt inteligenți. Înțelegând cum inteligența a evoluat și în relațiile animalelor, putem să ne dăm seama de ce este atât de importantă și în viețile noastre. Aceasta ne ajută să apreciem că inteligența poate îmbunătăți nu doar carierele, ci și conexiunile noastre cu ceilalți.
Citește și
- Delegaţia rusă și americană discută la Istanbul despre activitatea misiunilor diplomatice. Turcia este deschisă să furnizeze trupe în Ucraina
- România scade 12 poziții în clasamentul Democrațiilor și este încadrată la „regim hibrid”. Care sunt motivele retrogradării
- România e codașă la digitalizare. Doar 25% dintre români au folosit servicii publice online anul trecut